Spröda marängsnittar med choklad



Detta recept hittade jag i samma Allers tidning som receptet i tidigare inlägg.

Det du behöver är:

Mördeg:
100 gram smör eller margarin
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 äggula

Chokladmaräng:
2 äggvitor
1 dl socker
1 ½ dl grovhackad mörk choklad

Gör såhär:

Hacka samman ingredienserna till mördegen (jag använde mig utav en matberedare). Täck den väl och lägg kallt att vila i minst 1 timme.

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram den kalla mördegen, dela den i två jämnstora bitar och rulla ur till plåtlånga längder. Lyft över på bakpappersklädd plåt och platta ut dem något.

Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd varsamt ner chokladhacket.

Klicka ut marrängmassan jämnt över mördegslängderna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter, eller tills marängen känns torr och spröd på ytan.

Låt längderna svalna något och skär dem därefter i snittar. Jag valde att hälla lite smält choklad över.

Kommentarer
Postat av: Ebban

Denna bakelse var väldigt god. Vill bara göra om den om och om igen. Smaken satt så bra på tungan. Blev sugen nu igen hahaha.

2011-11-09 @ 20:27:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Smilysar
Glad - :)
Ledsen - :(
Tunga - :P
Skratta - :D
Förvånad - :O
Blinka - ;)
Osäker - :S
Gråter - ;(
Tyst - :|
Funderar - :question:
RullaÖgon - :rolleyes:
Kär - :love:
Rodna - :blush:
Arg - :mad:
Cool - :cool:
Trött - :tired:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0