Grönsakspaj

Ingredienser:
Pajdeg:
125 gram smör
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
(Fusk: Det finns färdig blandning av pajdeg i matbutiker, man kan även använda smördeg om så önskas)
Fyllning:
300-400 gram broccolibuketter
1 paket fetaost (150-200 gram)
1 st rödlök
1 burk champinjoner
1 st paprika
2 dl svarta oliver
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
2 tsk salt
½ tsk peppar
1 tsk oregano
2-3 dl riven ost
Gör såhär:
Pajdegen: Blanda samman smör, mjöl och vatten, knåda ihop. Klä insidan på en pajform och förgrädda på 200-225 grader i ca 10 minuter eller tills degen fått en svagt gyllenbrun färg.
Skär broccolin, paprikan i mindre bitar, skiva även rödlöken i tunna ringar. Stek broccolibuketterna, paprika, champinjoner, oliver samt lök. Medans detta svalnar kan du tärna fetaosten. Fyll pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen. Låt stå i ugnen tills osten fått färg, ca 40-50 minuter, på 225 grader.
Tips: Är pajen inte färdig efter ovanstående tid så kan det vara bra att lägga aluminiumfolie över pajen och låta den fortsätta gräddas i ugnen till äggstanningen stelnat och inte känns vattnig, känn efter med en kniv. Efter du tagit ut den ur ugnen, låt pajen vila i ca. 20 minuter innan servering. Är även jättegod att äta ljummen.
Kommentarer
Trackback