Chokladig kladdkaka
Ingredienser:
150 gram smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
50-100 gram grovhackad mörkchoklad
Smör och ströbröd (till formen)
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen från plattan.
Använd en matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl och blanda ner övriga ingredienser, sist men inte minst grovhackad choklad.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen. Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader.
Vill du ha kakan extra kladdig prova att minska tiden till 18 minuter. Själv bakade jag denna 20-25 minuter, lite väl mycket men kakan var fortfarande saftig. Ju större form, desto lägre kaka blir det och ju kortare tid bör man grädda.
Servera med grädde eller bär :)